• Employee Coaching - Wij coachen werkend Nederland

Meest voorkomende problemen op de werkvloer

Iedere organisatie kampt ermee, medewerkers met problemen op het werk. Bijgaand een overzicht van de 5 meest voorkomende problemen op het werk en mogelijke oplossingen.

1. TE LAGE BELONING

Vind je dat je werkzaamheden niet naar behoren worden beloond?  Veel werknemers kennen dit gevoel. Natuurlijk kun je naar je leidinggevende stappen met de vraag voor opslag.

Wat kun je eraan doen?
De volgende gouden regels kunnen je helpen om een betere beloning af te dwingen:

a) Onderzoek marktwaarde
Net zoals elk product in de winkel een prijs heeft, heeft elke baan een marktwaarde. Leer de waarde van jouw functie door te netwerken met je concullega’s bij andere bedrijven. Ook het controleren van het salaris bij vergelijkingswebsites levert genoeg nieuwe informatie op. Wees echter voorzichtig met cross-over vergelijkingen. Dezelfde titel kan bij verschillende bedrijven andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden inhouden.

b) Vraag naar de criteria voor loonsverhoging of promotie
Het is nuttig om van tevoren vastgestelde criteria, vaak door de HR-afdeling opgesteld, te onderzoeken voordat je om loonsverhoging of promotie vraagt. Op basis van deze criteria heb je aanknopingspunten om het gesprek met je leidinggevende te stimuleren.

c) Nooit wachten tot het functioneringsgesprek
Veel werknemers wachten het functioneringsgesprek af om een loonsverhoging te vragen. Hoewel je logischerwijs zou verwachten dat het functioneringsgesprek de beste tijd is, is dat vaak niet het geval. In veel organisaties worden namelijk salaris beslissingen genomen voordat de beoordelingen worden besproken met medewerkers. Om die reden doe je er verstandig aan om je verzoek op tafel te brengen voordat de beoordelingsgesprekken worden ingepland. Als jouw organisatie bijvoorbeeld in januari de beoordelingsgesprekken afneemt, kan je je verzoek voor verhoging het beste in november al doen.

d) Timing is alles
De beste tijd om te vragen naar een loonsverhoging is als je net een groot project hebt voltooid, een oplossing voor een groot probleem hebt gevonden, nieuwe verantwoordelijkheden hebt genomen of iets anders hebt gedaan dat opmerkelijk was. Maar als je onlangs door je budget heen bent geblazen, je doelen niet hebt gehaald of een grote fout hebt begaan, vergeet die loonsverhoging dan voor een tijdje.

e) Focus op jouw toegevoegde
Je leidinggevende zal eerder genegen zijn om jouw een loonsverhoging toe te kennen als je hem kunt overtuigen van jouw toegevoegde waarde in de organisatie. Het feit dat je veen groot gezin hebt die je moet onderhouden of dat je diep in de schulden zit is volstrekt irrelevant. Dus ga niet smeken om meer geld, omdat je het nodig hebt.

f) Bedenk strategie die werkt bij leidinggevende
Als je slim genoeg bent om een loonsverhoging te verdienen, dan ben je ook slim genoeg om te achterhalen wat de beste manier is om je leidinggevende aan jouw kant te krijgen. Zou je manager beter reageren op agressieve verkooppraatjes of op een uitstekende presentatie van de feiten? Onderzoek welke boodschap de meeste kans van slagen heeft.

g) Geloof in je boodschap
Stel dat een auto verkoper tegen je zegt:
Ik weet niet of dit helemaal jouw auto is, maar het rijdt volgens mij redelijk goed.”
Zou dat je werkelijk overtuigen om de auto kopen? Waarschijnlijk niet! Je hebt meer kans om te worden verkocht door degene die zegt:
Dit is een geweldig model. Het is zeer betrouwbaar, rijdt heel soepel en wordt geleverd met een verscheidenheid aan opties. Ik rijd er zelf ook in!
Vertrouwen verkoopt nu eenmaal. Als je niet gelooft dat je een loonsverhoging verdient, waarom zou je verwachten dat je baas dat wel zou denken?

h) Wees realistisch
Net zoals je geen Mercedes prijs voor een Chevrolet zou betalen, zal een bedrijf niet het salaris van een advocaat betalen aan een receptioniste. Elke baan heeft een maximale waarde en als je deze eenmaal hebt overschreden, zijn aanvullende verhogingen waarschijnlijk alleen mogelijk zodra de marktwaarde voor de baan toeneemt.

i) Just do it
Veel werknemers worden heel angstig bij de gedachte van het vragen om meer loon. Als je een van hen bent, verzamel gewoon al je moed, repeteer je verzoek, overtuig jezelf dat je het waard bent en waag de sprong. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je baas nee zegt.
Maar de meeste managers zullen niet verbaasd of beledigd zijn door het verzoek.

j) Vraag om uitleg bij afwijzing
Indien jouw verzoek om loonsverhoging niet wordt gehonoreerd, druip dan niet direct af.
Je mist immers een kans op uitleg. In plaats daarvan, gewoon blijven lachen en zeggen dat je het begrijpt, maar je zou graag willen weten wanneer je verzoek opnieuw onder de loep wordt genomen en wat je kunt doen om alsnog in aanmerking te komen voor een loonsverhoging.

k) Onderzoek de mogelijkheid van een bonus
In sommige bedrijven kan je baas in staat zijn om je een eenmalige bonus toe te kennen als een loonsverhoging niet mogelijk is. Bonussen die het bedrijf niet verplichten om een permanente salaris verandering door te voeren zijn dus soms makkelijker te krijgen.

l) Eerlijk duurt het langst
Slijmen, omkopen, stoken, bedriegen, liegen en manipuleren. Het zijn allemaal slechte manieren om te krijgen wat je wil. Je zult hier uiteindelijk nooit veel goodwill mee kweken. Als je een hard werkend persoon bent en altijd eerlijk en open bent, dan heb je niks te verliezen.
Dat zal een leidinggevende uiteindelijk inzien.

m) Een nieuwe baan
Helaas is de beste manier om een loonsverhoging te krijgen een baan elders te zoeken via vacatures die worden aangeboden tegen een hoger salaris.

2. PESTEN

Collega’s die op de werkvloer achter je rug om praten of in jouw bijzijn roddelen over andere collega’s of zelfs over de baas. Het is een vervelend fenomeen. Pestkoppen op het werk komen
vaker voor dan mensen willen geloven.

Pestkoppen ondermijnen de productiviteit, het gevoel van eigenwaarde van collega’s en de integriteit van de organisatie. Het is om die reden zaak om pestkoppen onder controle te houden, daar profiteert de hele organisatie van.

Pesten op het werk gebeurt in verschillende vormen. Het is niet altijd onmiddellijk duidelijk dat je het slachtoffer van een pestkop bent, dus hier zijn een aantal gemeenschappelijke gedragingen van pestkoppen:
a) Directe benadering: veel pestkoppen nemen een directe aanpak om je te vernederen op de werkvloer met behulp van demotiverend gedrag. Daarnaast maken zij in jouw bijzijn vervelende opmerkingen over jou in het gezicht van je baas en andere collega’s.
b) Indirecte benadering: andere pestkoppen zullen zich bedienen van een minder directe aanpak door het verspreiden van geruchten over jou wanneer je niet binnen gehoorsafstand bent. Het is nauwelijks vast te stellen of een collega achter je rug om over je praat. Op het moment dat een eerder bevriende collega plotseling niet meer met jou communiceert of niks meer om je lijkt te geven, dan is dat vaak een signaal dat er negatieve roddels door de pestkop zijn verspreid.

Wat kun je eraan doen?
Collega’s die lopen te stoken of op enigerlei andere wijze de boel lopen te saboteren dienen zo snel mogelijk de pas te worden afgesneden. Leren hoe je kan omgaan met een bullebak op het werk en het begrijpen van je opties is het belangrijkste deel van een oplossing.

Het maakt niet uit hoe je wordt gepest, er zijn enkele belangrijke strategieën die je kunnen helpen om deze situatie de baas te worden.

a) Bondgenoten
Het is raadzaam om een stevige basis aan bondgenoten te creëren. Pestkoppen slagen meestal door het vernietigen van al je geloofwaardigheid bij je collega’s, dus zijn collega’s die je ondersteunen onder alle omstandigheden cruciaal. Laat juist deze collega’s zien dat je een behulpzaam en hardwerkend persoon bent. Complimenteer hen regelmatig op hun eigen werk en dank hen voor het feit dat ze iemand zijn die je altijd kunt vertrouwen als je in nood bent.
Je zult al gauw merken dat deze collega’s, als bondgenoten, zullen opstaan en jou verdedigen op het moment dat een pestkop jou probeert zwart te maken.

b) Blijf in gesprek met leidinggevende
Blijf met je baas of direct leidinggevende communiceren over je uitdagingen die je tijdens je werk tegen komt. Houd het gesprek zo vriendelijk en positief mogelijk om je baas eraan te herinneren
welke toegevoegde waarde jij voor de organisatie levert.
Met een beetje geluk zal je baas de waarde van je werk erkennen en je helpen een oplossing te vinden om de pestkop aan te pakken.

In sommige gevallen, vooral in grote bedrijven met complexe hiërarchieën, kan je baas de pestkop zijn. Een veel voorkomende oorzaak is dat je baas zich bedreigd voelt door je prestaties en zich zorgen maakt dat jij op een dag zijn positie zal innemen. Het is dan vooral zaak om in gesprek te blijven met de baas van jouw baas.

c) Vertrouwenspersoon inschakelen
Als je significant bewijs dat een pester het op jou gemunt heeft, dan is het verstandig om er eens over te praten met je leidinggevende of vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Kom je dan nog er niet uit, dan kan je ook altijd contact opnemen met externe partijen.
Het staat je namelijk ook altijd vrij om advies in te winnen bij een advocaat. Indien je een rechtsbijstandverzekering hebt kun je hier gebruik van maken.

d) Nieuwe baan
Wanneer alle andere voorgaande strategieën hebben gefaald, wees dan bereid om een nieuwe baan te zoeken. Terwijl je nog steeds bij het ​​bedrijf werkzaam bent, poets je CV op zodat je makkelijker een nieuwe baan kan vinden. Je kan ook visitekaartjes verzamelen van goede klanten die je werk waarderen en wellicht hebben zij een plek voor jou.
Het vinden van een nieuwe baan is een geweldige kans om in een soortgelijke sector aan de slag te gaan. Het kan ook de aftrap zijn van een totaal nieuwe carrière in een andere sector waar je altijd al wilde werken.

Een pluspunt is dat je door je ervaringen met pestkoppen in je oude baan beter uitgerust bent om pesterijen in je nieuwe baan te voorkomen.

3. TE ZWAAR WERK

Veel banen brengen een zware werklast en veel stress met zich mee. Te zwaar werk dat je psychisch en/of fysiek laat instorten, dat houdt niemand lang vol. Het is juist essentieel om de juiste ‘work-life balance’ in je leven te vinden, voordat je een burn-out of depressie ontwikkelt.

Wat kun je eraan doen?
Om ervoor te zorgen dat het werk een stuk draaglijker wordt kun je de volgende methodieken toepassen.

a) Tijdsbeheer
Onderzoek je werkruimte en de dagelijkse routines en zoek naar vereenvoudigingen. Organiseer je bureau, zodat je geen tijd hoeft te verspillen op zoek naar documenten, berichten of de nietmachine. Kijk voor andere efficiëntie, zoals het verminderen van de hoeveelheid tijd die je besteed aan het beantwoorden van e-mails. Houdt de antwoorden die je moet sturen kort en bondig.
Of nodig de afzender uit om je te bellen in plaats van veel tijd te besteden aan het samenstellen van een lange e-mail.

b) Prioriteren stellen
Beoordeel wat je redelijkerwijs kunt bereiken in een dag en maak een TO DO- lijst en plaats de meest essentiële taken bovenaan je lijst. Als er meerdere kortere, minder tijdrovende dingen zijn die gedaan moeten worden, maak deze als eerste af om een gevoel van voldoening te krijgen.
Als er meerdere personen zijn die eisen aan je stellen, overleg dan met hen welke zaken het meest urgent zijn en start daar als eerste mee.

c) Zoek hulp bij problemen
Het is essentieel om je baas te laten weten of je werkdruk hoger is dan je mogelijkheden. Misschien is er een kans voor overwerk of de mogelijkheid van het inhuren van een uitzendkracht die de achterstand kan helpen overwinnen. Neem contact op met collega’s om te zien of ze ook te maken hebben met een overweldigende werkdruk. Als ze over betere apparatuur beschikken zoals een snellere computer, vraag er dan ook een aan.
Als je gedurende de dag veel afgeleid wordt, omdat je bureau bijvoorbeeld op een openbare locatie staat, kijk of het mogelijk is om te verhuizen naar een meer afgelegen plek.
Indien je het gevoel hebt dat je kennis en/of vaardigheden op het werk tekort schieten, doe dan onderzoek naar de mogelijkheid voor een ​​cursus om je kennis en vaardigheden te verbeteren.
Ook nieuwe software kan ervoor zorgen dat je werk wordt verlicht.

d) Regelmatig situatie beoordelen
Vind je dat ondanks al je inspanningen het werk dat je moet verrichten te zware eisen stelt waardoor het ongezond of onmogelijk wordt? Kun je de zware werklast en je privéleven niet in evenwicht brengen? Dan is het waarschijnlijk het beste om op zoek te gaan naar ander werk.

Stress en burn-out kunnen namelijk een ernstige tol op je fysieke gezondheid eisen. Om die reden is het zaak om  je leidinggevenden snel te laten weten als de werkdruk niet redelijk is. Geef aan als je niet kunt voldoen aan de onrealistische deadlines zonder hulp.

4. MONOTOON WERK

Eentonig werk kan dramatische gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk aan heel de dag dezelfde handelingen uitvoeren die slecht voor je lichamelijke gezondheid zijn, maar ook aan psychische schade veroorzaakt door geestdodend of herhalend werk dat nooit op lijkt te houden.
De dagen zullen langer duren en daarom meer energie kosten.
Monotoon werk is niet voor niets één van de grootste vijanden van geluk op het werk.

Wat kun je eraan doen?
Hier zijn enkele manieren om monotoon werk draaglijker te maken:

a) Luisteren naar muziek
Veel mensen geven aan dat muziek hen helpt om zich beter te concentreren en zich te ontdoen van de spanning. Muziek vermindert namelijk de stress en het brengt je in een bepaalde geestestoestand waardoor je eentonig werk beter kunt verwerken.

Je kunt bijvoorbeeld een Spotify-lijst samenstellen en afdraaien op de afdeling. In sommige organisaties is het zelfs geoorloofd om met een koptelefoon je werkzaamheden te verrichten, om te voorkomen dat jouw directe collega’s last hebben van jouw muziekkeuze.

b) Spelletjes spelen tijdens rustmomenten op het werk
Hoewel je baas je kan ontslaan als je wordt betrapt op spellen spelen tijdens werktijd, kan het spelen van een spelletje tijdens je vrije tijd (pauze) voordelen bieden tegen eentonigheid en saaiheid.
Op deze manier kun je de hersenen herstarten. Een spelletje met je collega’s biedt hier uitkomst.
Kies je wapen: Wii, Playstation, Xbox, tafeltennissen, tafelvoetbal, snookeren, etc.
De 15 minuten besteden aan spelen kan de komende paar uur maximaliseren!

c) Sporten
Waarom niet wat sporten tijdens de pauzes? Als je kantoor een douche heeft, is het een perfecte manier om gezond te blijven en je hersenen maken automatisch endorfines (=gelukshormonen) aan. Je zou bijvoorbeeld tweemaal per week 3 kilometer kunnen hardlopen in de namiddag.

Hoewel het erg moeilijk is om eentonigheid op het werk te voorkomen, je kunt er altijd voor kiezen om het te bestrijden door middel van een combinatie van hard werken en plezier.
Probeer ze een voor een uit om erachter te komen wat de beste oplossing voor je is.
Ook kun je eens gaan zitten met je manager om erachter te komen wat de oorzaak is van dit gevoel en hoe je je geluk op het werk kunt verbeteren.

5. TE LAAT KOMEN

Iedereen kent wel collega’s die te laat op het werk verschijnen, omdat ze zich vaak verslapen of in de file staan. Te laat komen levert scheve gezichten op in een organisatie. Indien deze ‘laatkomers’ er niets aan doe kan dit leiden tot slechte beoordelingen en op den duur zelfs tot ontslag op staande voet.

Als je zelden te laat bent, dan zal dit geen probleem vormen. Maar als je dagelijks te laat komt, dan moet er echt iets drastisch veranderen als je niet werkloos wilt eindigen.
Te laat komen op het werk is namelijk geen optie!

Wat kun je eraan doen?
Hier is wat je zou moeten doen als je je bijvoorbeeld hebt verslapen. Zodra je wakker wordt pleeg je direct een telefoontje naar je leidinggevende en informeer dat je vandaag wat later zal aankomen op het werk. Dit zal alle twijfel wegnemen over je verblijfplaats. Het is raadzaam om een soort van spijt uit te drukken tijdens het gesprek en dat je er binnen een x aantal minuten bent.

Wees gul naar de tijd in je schatting. Geef bijvoorbeeld aan:
“Goedemorgen Jan! Het spijt me echt, maar ik heb me vanmorgen verslapen. Ik zal er binnen een half uur zijn, en langer blijven om de werkzaamheden in te halen. Tot zo.”

Probeer concreet te zijn en het gesprek zo kort mogelijk te houden, zodat de persoon weet dat je alles er aan wilt doen om alsnog zo op tijd mogelijk te arriveren op de werkvloer. Probeer geen stom excuus te maken dat je semi-plausibel zal doen klinken. Wees gewoon bereid om het zo snel mogelijk af te handelen en zo spoedig mogelijk aan het werk te gaan.
Wanneer je op kantoor arriveert is er geen noodzaak om een grote aankondiging voor je collega’s te maken waarom je te laat bent. Het zal zelden leiden tot meer begrip bij je collega’s.

Notoire verslapers wordt aangeraden om desnoods twee wekkers te zetten. Ieder 5 of 10 minuten van elkaar, zodat je zeker wakker zult worden en niet per ongeluk door je wekker heen zal slapen.
Een andere optie is om ’s avonds op tijd naar bed te gaan zodat je de volgende ochtend goed uitgerust bent of zelfs automatisch wakker wordt voordat de wekker afgaat.
Een goed uitgerust lichaam heeft energie, minder stress en zal langer gezond en gelukkig zijn.

Ben je vaak te laat vanwege files? Is de afstand van thuis naar het werk eigenlijk net iets te lang? Wees gewaarschuwd: vicieuze cirkels van files kunnen voor bazen net zo vervelend zijn als een werknemer die altijd te laat komt. Als je alweer last hebt van een file, overleg met je baas over je opties qua werktijden. Bekijk eventueel of het mogelijk is om je werktijden iets te verschuiven zodat deze net buiten de drukke uren op de weg vallen.

Meest voorkomende problemen op de werkvloer

Iedere organisatie kampt ermee, medewerkers met problemen op het werk. Bijgaand een overzicht van de 5 meest voorkomende problemen op het werk en mogelijke oplossingen.

1. TE LAGE BELONING

Vind je dat je werkzaamheden niet naar behoren worden beloond?  Veel werknemers kennen dit gevoel. Natuurlijk kun je naar je leidinggevende stappen met de vraag voor opslag.

Wat kun je eraan doen?
De volgende gouden regels kunnen je helpen om een betere beloning af te dwingen:

a) Onderzoek marktwaarde
Net zoals elk product in de winkel een prijs heeft, heeft elke baan een marktwaarde. Leer de waarde van jouw functie door te netwerken met je concullega’s bij andere bedrijven. Ook het controleren van het salaris bij vergelijkingswebsites levert genoeg nieuwe informatie op. Wees echter voorzichtig met cross-over vergelijkingen. Dezelfde titel kan bij verschillende bedrijven andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden inhouden.

b) Vraag naar de criteria voor loonsverhoging of promotie
Het is nuttig om van tevoren vastgestelde criteria, vaak door de HR-afdeling opgesteld, te onderzoeken voordat je om loonsverhoging of promotie vraagt. Op basis van deze criteria heb je aanknopingspunten om het gesprek met je leidinggevende te stimuleren.

c) Nooit wachten tot het functioneringsgesprek
Veel werknemers wachten het functioneringsgesprek af om een loonsverhoging te vragen. Hoewel je logischerwijs zou verwachten dat het functioneringsgesprek de beste tijd is, is dat vaak niet het geval. In veel organisaties worden namelijk salaris beslissingen genomen voordat de beoordelingen worden besproken met medewerkers. Om die reden doe je er verstandig aan om je verzoek op tafel te brengen voordat de beoordelingsgesprekken worden ingepland. Als jouw organisatie bijvoorbeeld in januari de beoordelingsgesprekken afneemt, kan je je verzoek voor verhoging het beste in november al doen.

d) Timing is alles
De beste tijd om te vragen naar een loonsverhoging is als je net een groot project hebt voltooid, een oplossing voor een groot probleem hebt gevonden, nieuwe verantwoordelijkheden hebt genomen of iets anders hebt gedaan dat opmerkelijk was. Maar als je onlangs door je budget heen bent geblazen, je doelen niet hebt gehaald of een grote fout hebt begaan, vergeet die loonsverhoging dan voor een tijdje.

e) Focus op jouw toegevoegde
Je leidinggevende zal eerder genegen zijn om jouw een loonsverhoging toe te kennen als je hem kunt overtuigen van jouw toegevoegde waarde in de organisatie. Het feit dat je veen groot gezin hebt die je moet onderhouden of dat je diep in de schulden zit is volstrekt irrelevant. Dus ga niet smeken om meer geld, omdat je het nodig hebt.

f) Bedenk strategie die werkt bij leidinggevende
Als je slim genoeg bent om een loonsverhoging te verdienen, dan ben je ook slim genoeg om te achterhalen wat de beste manier is om je leidinggevende aan jouw kant te krijgen. Zou je manager beter reageren op agressieve verkooppraatjes of op een uitstekende presentatie van de feiten? Onderzoek welke boodschap de meeste kans van slagen heeft.

g) Geloof in je boodschap
Stel dat een auto verkoper tegen je zegt:
Ik weet niet of dit helemaal jouw auto is, maar het rijdt volgens mij redelijk goed.” Zou dat je werkelijk overtuigen om de auto kopen? Waarschijnlijk niet! Je hebt meer kans om te worden verkocht door degene die zegt: “Dit is een geweldig model. Het is zeer betrouwbaar, rijdt heel soepel en wordt geleverd met een verscheidenheid aan opties. Ik rijd er zelf ook in!” Vertrouwen verkoopt nu eenmaal. Als je niet gelooft dat je een loonsverhoging verdient, waarom zou je verwachten dat je baas dat wel zou denken?

h) Wees realistisch
Net zoals je geen Mercedes prijs voor een Chevrolet zou betalen, zal een bedrijf niet het salaris van een advocaat betalen aan een receptioniste. Elke baan heeft een maximale waarde en als je deze eenmaal hebt overschreden, zijn aanvullende verhogingen waarschijnlijk alleen mogelijk zodra de marktwaarde voor de baan toeneemt.

i) Just do it
Veel werknemers worden heel angstig bij de gedachte van het vragen om meer loon. Als je een van hen bent, verzamel gewoon al je moed, repeteer je verzoek, overtuig jezelf dat je het waard bent en waag de sprong. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je baas nee zegt.
Maar de meeste managers zullen niet verbaasd of beledigd zijn door het verzoek.

j) Vraag om uitleg bij afwijzing
Indien jouw verzoek om loonsverhoging niet wordt gehonoreerd, druip dan niet direct af. Je mist immers een kans op uitleg. In plaats daarvan, gewoon blijven lachen en zeggen dat je het begrijpt, maar je zou graag willen weten wanneer je verzoek opnieuw onder de loep wordt genomen en wat je kunt doen om alsnog in aanmerking te komen voor een loonsverhoging.

k) Onderzoek de mogelijkheid van een bonus
In sommige bedrijven kan je baas in staat zijn om je een eenmalige bonus toe te kennen als een loonsverhoging niet mogelijk is. Bonussen die het bedrijf niet verplichten om een permanente salaris verandering door te voeren zijn dus soms makkelijker te krijgen.

l) Eerlijk duurt het langst
Slijmen, omkopen, stoken, bedriegen, liegen en manipuleren. Het zijn allemaal slechte manieren om te krijgen wat je wil. Je zult hier uiteindelijk nooit veel goodwill mee kweken. Als je een hard werkend persoon bent en altijd eerlijk en open bent, dan heb je niks te verliezen.
Dat zal een leidinggevende uiteindelijk inzien.

m) Een nieuwe baan
Helaas is de beste manier om een loonsverhoging te krijgen een baan elders te zoeken via vacatures die worden aangeboden tegen een hoger salaris.

2. PESTEN

Collega’s die op de werkvloer achter je rug om praten of in jouw bijzijn roddelen over andere collega’s of zelfs over de baas. Het is een vervelend fenomeen. Pestkoppen op het werk komen vaker voor dan mensen willen geloven.

Pestkoppen ondermijnen de productiviteit, het gevoel van eigenwaarde van collega’s en de integriteit van de organisatie. Het is om die reden zaak om pestkoppen onder controle te houden, daar profiteert de hele organisatie van.

Pesten op het werk gebeurt in verschillende vormen. Het is niet altijd onmiddellijk duidelijk dat je het slachtoffer van een pestkop bent, dus hier zijn een aantal gemeenschappelijke gedragingen van pestkoppen:
a) Directe benadering: veel pestkoppen nemen een directe aanpak om je te vernederen op de werkvloer met behulp van demotiverend gedrag. Daarnaast maken zij in jouw bijzijn vervelende opmerkingen over jou in het gezicht van je baas en andere collega’s.
b) Indirecte benadering: andere pestkoppen zullen zich bedienen van een minder directe aanpak door het verspreiden van geruchten over jou wanneer je niet binnen gehoorsafstand bent. Het is nauwelijks vast te stellen of een collega achter je rug om over je praat. Op het moment dat een eerder bevriende collega plotseling niet meer met jou communiceert of niks meer om je lijkt te geven, dan is dat vaak een signaal dat er negatieve roddels door de pestkop zijn verspreid.

Wat kun je eraan doen?
Collega’s die lopen te stoken of op enigerlei andere wijze de boel lopen te saboteren dienen zo snel mogelijk de pas te worden afgesneden. Leren hoe je kan omgaan met een bullebak op het werk en het begrijpen van je opties is het belangrijkste deel van een oplossing.

Het maakt niet uit hoe je wordt gepest, er zijn enkele belangrijke strategieën die je kunnen helpen om deze situatie de baas te worden.

a) Bondgenoten
Het is raadzaam om een stevige basis aan bondgenoten te creëren. Pestkoppen slagen meestal door het vernietigen van al je geloofwaardigheid bij je collega’s, dus zijn collega’s die je ondersteunen onder alle omstandigheden cruciaal. Laat juist deze collega’s zien dat je een behulpzaam en hardwerkend persoon bent. Complimenteer hen regelmatig op hun eigen werk en dank hen voor het feit dat ze iemand zijn die je altijd kunt vertrouwen als je in nood bent. Je zult al gauw merken dat deze collega’s, als bondgenoten, zullen opstaan en jou verdedigen op het moment dat een pestkop jou probeert zwart te maken.

b) Blijf in gesprek met leidinggevende
Blijf met je baas of direct leidinggevende communiceren over je uitdagingen die je tijdens je werk tegen komt. Houd het gesprek zo vriendelijk en positief mogelijk om je baas eraan te herinneren welke toegevoegde waarde jij voor de organisatie levert. Met een beetje geluk zal je baas de waarde van je werk erkennen en je helpen een oplossing te vinden om de pestkop aan te pakken.

In sommige gevallen, vooral in grote bedrijven met complexe hiërarchieën, kan je baas de pestkop zijn. Een veel voorkomende oorzaak is dat je baas zich bedreigd voelt door je prestaties en zich zorgen maakt dat jij op een dag zijn positie zal innemen. Het is dan vooral zaak om in gesprek te blijven met de baas van jouw baas.

c) Vertrouwenspersoon inschakelen
Als je significant bewijs dat een pester het op jou gemunt heeft, dan is het verstandig om er eens over te praten met je leidinggevende of vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Kom je dan nog er niet uit, dan kan je ook altijd contact opnemen met externe partijen. Het staat je namelijk ook altijd vrij om advies in te winnen bij een advocaat. Indien je een rechtsbijstandverzekering hebt kun je hier gebruik van maken.

d) Nieuwe baan
Wanneer alle andere voorgaande strategieën hebben gefaald, wees dan bereid om een nieuwe baan te zoeken. Terwijl je nog steeds bij het ​​bedrijf werkzaam bent, poets je CV op zodat je makkelijker een nieuwe baan kan vinden. Je kan ook visitekaartjes verzamelen van goede klanten die je werk waarderen en wellicht hebben zij een plek voor jou. Het vinden van een nieuwe baan is een geweldige kans om in een soortgelijke sector aan de slag te gaan. Het kan ook de aftrap zijn van een totaal nieuwe carrière in een andere sector waar je altijd al wilde werken.

Een pluspunt is dat je door je ervaringen met pestkoppen in je oude baan beter uitgerust bent om pesterijen in je nieuwe baan te voorkomen.

3. TE ZWAAR WERK

Veel banen brengen een zware werklast en veel stress met zich mee. Te zwaar werk dat je psychisch en/of fysiek laat instorten, dat houdt niemand lang vol. Het is juist essentieel om de juiste ‘work-life balance’ in je leven te vinden, voordat je een burn-out of depressie ontwikkelt.

Wat kun je eraan doen?
Om ervoor te zorgen dat het werk een stuk draaglijker wordt kun je de volgende methodieken toepassen.

a) Tijdsbeheer
Onderzoek je werkruimte en de dagelijkse routines en zoek naar vereenvoudigingen. Organiseer je bureau, zodat je geen tijd hoeft te verspillen op zoek naar documenten, berichten of de nietmachine. Kijk voor andere efficiëntie, zoals het verminderen van de hoeveelheid tijd die je besteed aan het beantwoorden van e-mails. Houdt de antwoorden die je moet sturen kort en bondig. Of nodig de afzender uit om je te bellen in plaats van veel tijd te besteden aan het samenstellen van een lange e-mail.

b) Prioriteren stellen
Beoordeel wat je redelijkerwijs kunt bereiken in een dag en maak een TO DO- lijst en plaats de meest essentiële taken bovenaan je lijst. Als er meerdere kortere, minder tijdrovende dingen zijn die gedaan moeten worden, maak deze als eerste af om een gevoel van voldoening te krijgen. Als er meerdere personen zijn die eisen aan je stellen, overleg dan met hen welke zaken het meest urgent zijn en start daar als eerste mee.

c) Zoek hulp bij problemen
Het is essentieel om je baas te laten weten of je werkdruk hoger is dan je mogelijkheden. Misschien is er een kans voor overwerk of de mogelijkheid van het inhuren van een uitzendkracht die de achterstand kan helpen overwinnen. Neem contact op met collega’s om te zien of ze ook te maken hebben met een overweldigende werkdruk. Als ze over betere apparatuur beschikken zoals een snellere computer, vraag er dan ook een aan. Als je gedurende de dag veel afgeleid wordt, omdat je bureau bijvoorbeeld op een openbare locatie staat, kijk of het mogelijk is om te verhuizen naar een meer afgelegen plek. Indien je het gevoel hebt dat je kennis en/of vaardigheden op het werk tekort schieten, doe dan onderzoek naar de mogelijkheid voor een ​​cursus om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Ook nieuwe software kan ervoor zorgen dat je werk wordt verlicht.

d) Regelmatig situatie beoordelen
Vind je dat ondanks al je inspanningen het werk dat je moet verrichten te zware eisen stelt waardoor het ongezond of onmogelijk wordt? Kun je de zware werklast en je privéleven niet in evenwicht brengen? Dan is het waarschijnlijk het beste om op zoek te gaan naar ander werk.

Stress en burn-out kunnen namelijk een ernstige tol op je fysieke gezondheid eisen. Om die reden is het zaak om  je leidinggevenden snel te laten weten als de werkdruk niet redelijk is. Geef aan als je niet kunt voldoen aan de onrealistische deadlines zonder hulp.

4. MONOTOON WERK

Eentonig werk kan dramatische gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk aan heel de dag dezelfde handelingen uitvoeren die slecht voor je lichamelijke gezondheid zijn, maar ook aan psychische schade veroorzaakt door geestdodend of herhalend werk dat nooit op lijkt te houden. De dagen zullen langer duren en daarom meer energie kosten. Monotoon werk is niet voor niets één van de grootste vijanden van geluk op het werk.

Wat kun je eraan doen?
Hier zijn enkele manieren om monotoon werk draaglijker te maken:

a) Luisteren naar muziek
Veel mensen geven aan dat muziek hen helpt om zich beter te concentreren en zich te ontdoen van de spanning. Muziek vermindert namelijk de stress en het brengt je in een bepaalde geestestoestand waardoor je eentonig werk beter kunt verwerken.

Je kunt bijvoorbeeld een Spotify-lijst samenstellen en afdraaien op de afdeling. In sommige organisaties is het zelfs geoorloofd om met een koptelefoon je werkzaamheden te verrichten, om te voorkomen dat jouw directe collega’s last hebben van jouw muziekkeuze.

b) Spelletjes spelen tijdens rustmomenten op het werk
Hoewel je baas je kan ontslaan als je wordt betrapt op spellen spelen tijdens werktijd, kan het spelen van een spelletje tijdens je vrije tijd (pauze) voordelen bieden tegen eentonigheid en saaiheid. Op deze manier kun je de hersenen herstarten. Een spelletje met je collega’s biedt hier uitkomst.
Kies je wapen: Wii, Playstation, Xbox, tafeltennissen, tafelvoetbal, snookeren, etc. De 15 minuten besteden aan spelen kan de komende paar uur maximaliseren!

c) Sporten
Waarom niet wat sporten tijdens de pauzes? Als je kantoor een douche heeft, is het een perfecte manier om gezond te blijven en je hersenen maken automatisch endorfines (=gelukshormonen) aan. Je zou bijvoorbeeld tweemaal per week 3 kilometer kunnen hardlopen in de namiddag.

Hoewel het erg moeilijk is om eentonigheid op het werk te voorkomen, je kunt er altijd voor kiezen om het te bestrijden door middel van een combinatie van hard werken en plezier. Probeer ze een voor een uit om erachter te komen wat de beste oplossing voor je is. Ook kun je eens gaan zitten met je manager om erachter te komen wat de oorzaak is van dit gevoel en hoe je je geluk op het werk kunt verbeteren.

5. TE LAAT KOMEN

Iedereen kent wel collega’s die te laat op het werk verschijnen, omdat ze zich vaak verslapen of in de file staan. Te laat komen levert scheve gezichten op in een organisatie. Indien deze ‘laatkomers’ er niets aan doe kan dit leiden tot slechte beoordelingen en op den duur zelfs tot ontslag op staande voet.

Als je zelden te laat bent, dan zal dit geen probleem vormen. Maar als je dagelijks te laat komt, dan moet er echt iets drastisch veranderen als je niet werkloos wilt eindigen. Te laat komen op het werk is namelijk geen optie!

Wat kun je eraan doen?
Hier is wat je zou moeten doen als je je bijvoorbeeld hebt verslapen. Zodra je wakker wordt pleeg je direct een telefoontje naar je leidinggevende en informeer dat je vandaag wat later zal aankomen op het werk. Dit zal alle twijfel wegnemen over je verblijfplaats. Het is raadzaam om een soort van spijt uit te drukken tijdens het gesprek en dat je er binnen een x aantal minuten bent.

Wees gul naar de tijd in je schatting. Geef bijvoorbeeld aan: “Goedemorgen Jan! Het spijt me echt, maar ik heb me vanmorgen verslapen. Ik zal er binnen een half uur zijn, en langer blijven om de werkzaamheden in te halen. Tot zo.”

Probeer concreet te zijn en het gesprek zo kort mogelijk te houden, zodat de persoon weet dat je alles er aan wilt doen om alsnog zo op tijd mogelijk te arriveren op de werkvloer. Probeer geen stom excuus te maken dat je semi-plausibel zal doen klinken. Wees gewoon bereid om het zo snel mogelijk af te handelen en zo spoedig mogelijk aan het werk te gaan. Wanneer je op kantoor arriveert is er geen noodzaak om een grote aankondiging voor je collega’s te maken waarom je te laat bent. Het zal zelden leiden tot meer begrip bij je collega’s.

Notoire verslapers wordt aangeraden om desnoods twee wekkers te zetten. Ieder 5 of 10 minuten van elkaar, zodat je zeker wakker zult worden en niet per ongeluk door je wekker heen zal slapen. Een andere optie is om ’s avonds op tijd naar bed te gaan zodat je de volgende ochtend goed uitgerust bent of zelfs automatisch wakker wordt voordat de wekker afgaat. Een goed uitgerust lichaam heeft energie, minder stress en zal langer gezond en gelukkig zijn.

Ben je vaak te laat vanwege files? Is de afstand van thuis naar het werk eigenlijk net iets te lang? Wees gewaarschuwd: vicieuze cirkels van files kunnen voor bazen net zo vervelend zijn als een werknemer die altijd te laat komt. Als je alweer last hebt van een file, overleg met je baas over je opties qua werktijden. Bekijk eventueel of het mogelijk is om je werktijden iets te verschuiven zodat deze net buiten de drukke uren op de weg vallen.

Bent u een werkgever en heeft u interesse in de Employee Coaching voor uw werknemers?